Ραγάδες Ραβδώσεις

Ραγάδες Ραβδώσεις

Τι είναι οι ραγάδες;

Οι ραγάδες είναι δερματικές ουλές που χαρακτηρίζονται από εξασθένιση ή εκφύλιση της επιδερμίδας. Πρόκειται για ορατές γραμμοειδείς αυλακώσεις λόγω διαταραχής των ελαστικών ινών του χορίου, οι οποίες είναι υπόλευκες ή εμφανίζουν μία ερυθροϊώδη απόχρωση όταν είναι πιο πρόσφατες.

Αιτία δημιουργίας ραγάδων και τρόποι πρόληψης

  • Απότομη αύξηση ύψους κατά την εφηβεία.

  • Απότομη αύξηση βάρους.

  • Εγκυμοσύνη.

  • Σε αθλητές λόγω γρήγορης αύξησης της μυικής μάζας.

  • Φάρμακα π.χ. κορτικοστεροειδή, ορμόνες.

  • Σε παθήσεις όπως σύνδρομο Cushing, θυρεοειδοπάθειες, σακχαρώδης διαβήτης, σύνδρομο Marfan.

Μία διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C συμβάλλει στην πρόληψη της εμφάνισης ραγάδων όπως επίσης η συχνή χρήση ενυδατικών και λιπαντικών κρεμών.

Θεραπεία ραγάδων με Fractional Laser Emerge

Το Fractional Laser Emerge της Palomar αποτελεί τη θεραπεία εκλογής για την αντιμετώπιση των αντιαισθητικών ραγάδων νέων αλλά και παλαιότερων. Πρόκειται για μία μη χειρουργική προσέγγιση για τη θεραπεία των ραγάδων με εφαρμογές ασφαλείς, ανώδυνες που απαιτούν λίγο ή καθόλου χρόνο ανάρρωσης.

Το λέιζερ παράγει χιλιάδες μικροσκοπικές αλλά βαθιές στήλες θερμικής ανάπλασης περνώντας στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος χωρίς καταστροφή της επιφάνειας της επιδερμίδας. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τη θεραπεία Fractional laser εδώ.

Θεραπεία ραγάδων με TCA

Το peeling TCA (τριχλωροξικού οξέος) αποτελεί μία μέθοδο που συνήθως χρησιμοποιείται στις ραγάδες συνδυαστικά με άλλες θεραπείες. Προκαλεί ήπιου ή σοβαρότερου βαθμού απολέπιση μειώνοντας το βάθος και βελτιώνοντας το χρώμα και την υφή των ραγάδων. Μετά τη θεραπεία απαιτείται η χρήση ενυδατικής ή αναπλαστικής κρέμας καθώς και η χρήση αντηλιακής προστασίας. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τα χήμικα peeling εδώ.

Θεραπεία ραγάδων με μικροδερμοαπόξεση

Η δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους και διαμάντι αποτελεί μία μέθοδο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε νέες ραγάδες μόνη ή σε παλαιότερες σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες. Στοχεύει στην ενεργοποίηση του κολλαγόνου και στην ανάπλαση του δέρματος βελτιώνοντας το χρώμα και την υφή των ραγάδων. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τη δερμοαπόξεση εδώ.

Θεραπεία ραγάδων με αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP - rich platelet plasma) γίνεται με την έγχυση πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια από το αίμα του ασθενούς. Τα αιμοπετάλια απελευθερώνουν αυξητικούς παράγοντες, οι οποίοι πολλαπλασιάζονται και ενεργοποιούν περισσότερα βλαστοκύτταρα, οδηγώντας σε αποτελεσματική και ταχύτατη αναγέννηση των ιστών. Γεννιέται λοιπόν μία διαδικασία ανάπλασης και αναζωογόνησης του δέρματος στη θέση των ραγάδων με εντελώς φυσικό τρόπο. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για την αυτόλογη μεσοθεραπεία εδώ.

Θεραπεία ραγάδων με Plasma Light Technology

Η νέα επαναστατική μέθοδος Plasma Light Technology χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των ραγάδων με εξαιρετικά αποτελέσματα.Η συσκευή δημιουργεί ένα μικρό ηλεκτρικό τόξο που μοιάζει με μικρό κεραύνο, ώστε να αυξάνεται επιλεκτικά η θερμοκρασία σε μια συγκεκριμένη ζώνη, εξατμίζοντας τους δερματικούς ιστούς χωρίς να επηρεάζονται οι βαθύτερες δομές. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για την Plasma Light Technology εδώ.