Αυτόλογη Μεσοθεραπεία σώματος PRP

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες αποτελεί τη σύγχρονη επαναστατική μέθοδο για την ενυδάτωση, την αντιγήρανση και  τη σύσφιξη προσφέροντας άμεσα ορατά αποτελέσματα μεγάλης διάρκειας χωρίς παρενέργειες.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία σώματος PRP

Τι είναι η PRP (Rich Platelet Plasma);

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι αυτή κατά την οποία δεν χρησιμοποιούμε ουσίες αλλά εγχύουμε αυτόλογο (από το αίμα του ασθενούς) πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Τα αιμοπετάλια σταδιακά απελευθερώνουν αυξητικούς παράγοντες στα σημεία της έγχυσης, οι οποίοι οδηγούν στην ενεργοποίηση των βλαστοκυττάρων. Η διαδικασία αυτή οδηγεί σε μία αποτελεσματική και ταχεία αναγέννηση των ιστών λόγω διέγερσης των ινοβλαστών και αυξημένης παραγωγής ελαστίνης, γλυκοπρωτεϊνών, κολλαγόνου καθώς και υαλουρονικού οξέος.

Ενδείξεις της PRP

  • Ενυδάτωση δέρματος προσώπου και σώματος.

  • Πρόληψη αντιγήρανση.

  • Διόρθωση ουλών ακμής.

  • Ρυτίδες.

  • Αντιμετώπιση τριχόπτωσης.

  • Σύσφιξη και ενυδάτωση λαιμού, ντεκολτέ.

  • Επιδερμική χαλάρωση και κυτταρίτιδα σώματος.

Πώς γίνεται η αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP)

Η διαδικασία είναι απλή και σχεδόν ανώδυνη. Αρχικά γίνεται αιμοληψία και στη συνέχεια το αίμα φυγοκεντρείται με σκοπό να απομονώσουμε το πλάσμα το οποίο είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες. Οι αυξητικοί παράγοντες είναι πρωτεΐνες (TGF-b, LGF, EGF κτλ.) που ενεργοποιούν την επιδιόρθωση των ιστών που δεν λειτουργούν σωστά ή έχουν υποστεί βλάβες, ενισχύοντας την αγγειογένεση και την επαναγγειοποίηση.

Στη συνέχεια γίνεται ενεργοποίηση του πλάσματος με την προσθήκη διαλύματος νουκλεοτιδίων (PRP με DNA activator) και ιόντων ασβεστίου.

Στη συνέχεια γίνεται η έγχυση στην υπό θεραπεία περιοχή (πρόσωπο, λαιμό, σώμα, τριχωτό κεφαλής) είτε με την τεχνική της κλασσικής μεσοθεραπείας ή με Dermapen.

Η διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής και αντενδείκνυται μόνο σε περιπτώσεις μη ρυθμισμένου σακχαρώδη διαβήτη, μη ελεγχόμενης υπέρτασης, λήψης αντιπηκτικών, καρδιακής ανεπάρκειας και αρρυθμιών.

Χρειάζονται 1-2 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 3-6 μηνών.

Οδηγίες μετά τη θεραπεία

Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες οδηγίες και ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στην καθημερινότητά του.