Μεσοθεραπεία Σώματος

Μεσοθεραπεία Σώματος

Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία έχει τις ρίζες της στη Γαλλία όπου εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 1958 από τον Dr. Michel Pistor. Από το 1987 χρησιμοποιείται στην αισθητική δερματολογία με πρωταρχικό στόχο την πρόληψη της γήρανσης του δέρματος.

Αποτελεί μία απλή διαδικασία κατά την οποία γίνεται έγχυση ουσιών στο χόριο (ετερόλογη μεσοθεραπεία) με τη βοήθεια πολύ μικρών βελονών ή με τη χρήση Dermapen. Χρησιμοποιούνται κυρίως διαλύματα υαλουρονικού οξέος, βιταμίνες, αντιοξειδωτικές και λευκαντικές ουσίες, silicium, DMAE, βιταμίνη C, καρνιτίνη κ.α. Η ενδοδερμική έγχυση των ουσιών προσφέρει τη μέγιστη αποτελεσματικότητα σε σχέση με την απλή επάλειψη ακόμα και των καλύτερων καλλυντικών προϊόντων σώματος.

Ενδείξεις μεσοθεραπείας στο σώμα

  • Τοπικό πάχος.

  • Κυτταρίτιδα.

  • Χαλάρωση.

  • Ενυδάτωση δέρματος σώματος.

Πώς γίνεται η μεσοθεραπεία σώματος;

Η εφαρμογή της μεσοθεραπείας είναι απλή, γρήγορη και σχετικά ανώδυνη. Μπορεί να γίνει και χρήση αναισθητικής κρέμας 20 λεπτά πριν τη συνεδρία. Ανάλογα με τις ανάγκες προτείνουμε εξατομικευμένο πρωτόκολλο 4-8 συνεδριών ανά 10-15 ημέρες.

Οδηγίες μετά τη μεσοθεραπεία σώματος.

Δεν υπάρχουν επιπλοκές παρά μόνο ένα μικρό οίδημα που υποχωρεί τις επόμενες ώρες ή μώλωπες που υποχωρούν τις επόμενες μέρες.