Πανάδες Μέλασμα

Πανάδες Μέλασμα

Τι είναι οι πανάδες και το μέλασμα;

Οι πανάδες αποτελούν αθροίσεις πυκνής μελανίνης όχι από αυξημένο αριθμό μελανοκυττάρων αλλά από υπερπαραγωγή κόκκων μελανίνης με αποτέλεσμα την αλλαγή του χρωματισμού του δέρματος.

Το μέλασμα είναι η εμφάνιση καφέ ή γκρι χροιάς στην επιφάνεια του δέρματος που οφείλεται στην ύπαρξη μελάγχρωσης σε βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας σε αντίθεση με τις πανάδες ή τις μελαγχρωματικές κηλίδες. Το μέλασμα μπορεί να είναι επιφανειακό, χοριακό ή μικτό, ενώ όσο περισσότερο βάθος έχει τόσο δυσκολότερη είναι η αντιμετώπισή του.

Αιτίες της εμφάνισης πανάδων

 

  • Η έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία.

  • Γενετικοί παράγοντες

  • Ορμονικές ανωμαλίες από λήψη αντισυλληπτικών και εγκυμοσύνες καθώς τα οιστρογόνα υπερδιεγείρουν τα κύτταρα προκαλώντας υπερπαραγωγή χρωστικής.

  • Ανοιχτόχρωμο δέρμα.

  • Εφαρμογές laser  χωρίς χρήση αντηλιακής προστασίας.

Θεραπείες για τις πανάδες

Επιβάλλεται πάντα η χρήση της αντηλιακής προστασίας.

Θεραπεία πανάδων με λευκαντικές κρέμες

Ύστερα από λεπτομερή διαγνωστική εξέταση η δερματολόγος προτείνει σκευάσματα (π.χ. υδροκινόνη, κοζικό οξύ, μίγματα) που μπορούν να συμβάλουν ευεργετικά στη λύση του προβλήματος.

Θεραπεία πανάδων με Fractional Laser

Η τεχνολογία fractional (non-ablative) laser emerge δίνει λύση στο πρόβλημα των πανάδων πιο γρήγορα, με μικρότερη ανάρρωση, χωρίς τραυματισμούς, χωρίς κίνδυνο υπερμελάγχρωσης και με λιγότερες συνεδρίες συγκριτικά με παλαιότερες τεχνολογίες laser (όπως π.χ. CO2-ablative laser). Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το fractional laser emerge εδώ.

Θεραπεία πανάδων με χημικά Peelings

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η συμβολή των χημικών peelings πάντα με τη σωστή επιλογή των δραστικών ουσιών για την αντιμετώπιση των πανάδων. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τα χημικά peelings εδώ.

Θεραπεία πανάδων με δερμοαπόξεση

Οι επιφανειακές υπερχρώσεις και κηλίδες μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη βοήθεια της δερμοαπόξεσης με μικροκρυστάλλους και διαμάντι. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τη δερμοαπόξεση εδώ.

Θεραπεία πανάδων με Alexandrite Laser

Το laser Αλεξανδρίτης αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη επιτυχία της μελαγχρωματικές κηλίδες με μία μόνο συνεδρία. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το laser Alexandrite εδώ.

Θεραπεία πανάδων με Plasma Light Technology

Η καινοτόμος μέθοδος plasma light technology βρίσκει εφαρμογή και στην αντιμετώπιση των μελαγχρωματικών αλλοιώσεων χωρίς να τραυματίζεται ο γύρω υγιής ιστός.Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για την plasma light technology εδώ.

Θεραπεία πανάδων με λευκαντική μεσοθεραπεία προσώπου

Η λευκαντική μεσοθεραπεία προσώπου αποτελεί μία απλή διαδικασία κατά την οποία γίνεται έγχυση ουσιών στο χόριο με τη βοήθεια πολύ μικρών βελονών ή με τη συσκευή Dermapen. Οι λευκαντικές ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι γλουταθειόνη, γλυκολικό οξύ, βιταμίνη C, ρετινόλη, καθώς και υαλουρονικό οξύ. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τη μεσοθεραπεία προσώπου εδώ.