Αποτρίχωση Σώματος με Laser Alexandrite

Η αποτρίχωση με laser είναι ίσως η πιο διαδεδομένη υπηρεσία της αισθητικής δερματολογίας σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου αφού αφορά άνδρες και γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας. Από το 1997 φέρει ως μέθοδο την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη τεχνική για τη μόνιμη εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Η αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης ή υπερβολικής τριχοφυΐας με κρέμες, κεριά, ξυραφάκια και οικιακές συσκευές αποτρίχωσης οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα και πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα όπως θυλακίτιδα, αύξηση της τριχοφυΐας σε ορμονοεξαρτώμενες περιοχές και μολύνσεις.

Το laser “χτυπά” το πρόβλημα στη ρίζα του θύλακα της τρίχας και προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα.

Η θεραπεία της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας με το Alexandrite Gentle Lase της Candela και με την εφαρμογή εξατομικευμένου πρωτοκόλλου από τη δερματολόγο εγγυώνται μόνιμο και άριστο αποτέλεσμα.

Αποτρίχωση Σώματος με Laser Alexandrite

Τι είναι το laser αποτρίχωσης;

Η βασική αρχή στην οποία στηρίζεται το laser αποτρίχωσης είναι η επιλεκτική φωτοθερμόλυση (SPTL), η αντιστοίχιση ενός συγκεκριμένου μήκους κύματος του φωτός με τη διάρκεια παλμού ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα επί του στοχευμένου στόχου χωρίς σημαντική επίδραση στους περιβάλλοντες ιστούς.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται το laser αποτρίχωσης;

 • Πρόσωπο: Άνω χείλος, πηγούνι, φαβορίτες, παρείες, ζυγωματικά, φρύδια, λαιμός.

Στην περίπτωση του προσώπου, όπως και σε άλλες ορμονοεξαρτώμενες περιοχές (π.χ. θηλές, γραμμή κοιλίας, οσφυική χώρα) είναι πολύ σημαντική η επιλογή του σωστού laser, η λήψη πλήρους και λεπτομερούς ιατρικού ιστορικού και η εφαρμογή ενός θεραπευτικού πρωτοκόλλου ιδανικού για κάθε ασθενή.

 • Χέρια: αντιβράχια, βραχίονες, άκρα χείρα

 • Μασχάλη

 • Θηλές, στήθος

 • Μπικίνι, γραμμή γλουτών

 • Πόδια: κνήμες, μηροί

 • Κοιλιά, πλάτη, ώμοι, γλουτοί, οσφύς

Ποιο σύστημα laser αποτρίχωσης χρησιμοποιούμε;

Κλινικές μελέτες έδειξαν ότι η πλέον αποτελεσματική θεραπεία αποτρίχωσης είναι το Long Pulse Laser Alexandrite 755mm.

Αυτό είναι το laser που χρησιμοποιούμε στο ιατρείο μας και μάλιστα το μοντέλο Gentle Lase του γνωστού και έγκυρου Αμερικάνικου οίκου Candela.

Alexandrite Gentle Lase by Candela

Το Gentle Lase του οίκου Candela Laser Corporation αποτελεί την πρώτη επιλογή σε laser Αλεξανδρίτη με μόνιμα αποτελέσματα αποτρίχωσης σε κάθε τύπο επιδερμίδας. Πρόκειται για σύστημα laser τύπου Alexandrite, long pulse (3msec), με το μεγαλύτερο spot size (6/8/10 mm, 12/15/18 mm) και το μοναδικό σε ευκολία χρήσης και αποτελεσματικότητα ενσωματωμένο σύστημα δυναμικής ψύξης της επιδερμίδας (Dynamic Cooling Device) για ανώδυνες θεραπείες.

Εφαρμογές: Αποτρίχωση, Αγγεία προσώπου και κάτω άκρων (μπλε), Γεροντικές κηλίδες, Φλεβικές λίμνες, Υπερκερατώσεις.

Προετοιμασία για την αποτρίχωση laser

 • Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και εφαρμογής solarium.

 • Αποφυγή μεθόδων όπως κερί, τσιμπιδάκι. Επιτρέπεται το ξύρισμα και η χρήση αποτριχωτικών κρεμών.

 • Μία έως 5 ημέρες πριν την εφαρμογή ξυρίζετε την υπό θεραπεία περιοχή στις πρώτες συνεδρίες ενώ στη συνέχεια αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Αντενδείξεις για αποτρίχωση με laser

 • Παρουσία ενεργής φλεγμονής ή λοίμωξης στην υπό θεραπεία περιοχή.

 • Λήψη θεραπείας με ισοτρετινοΐνη από τον ασθενή.

 • Ενεργός έρπης στην περιοχή.

 • Αυτοάνοσα νοσήματα του δέρματος σε έξαρση.

Πόσες συνεδρίες laser θα χρειαστούν;

Ο κύκλος ζωής της τρίχας είναι συνήθως 4-6 εβδομάδες ανάλογα με την περιοχή και η αποτρίχωση με laser λειτουργεί μόνο στην ενεργή τριχοφυΐα. Ο μέσος αριθμός συνεδριών που απαιτούνται είναι 6 με μεσοδιάστημα 1-2 μήνες ανάλογα με την υπό θεραπεία περιοχή.

Οδηγίες μετά την εφαρμογή laser αποτρίχωσης

Η θεραπεία αποτρίχωσης με laser είναι σχεδόν ανώδυνη χάρη στον αυτόματο μηχανισμό ψύξης που διαθέτουν αποκλειστικά τα ιατρικά laser της Candela.

Μετά την εφαρμογή εμφανίζεται ένα ήπιο ερύθημα στην περιοχή που εξαφανίζεται μέσα σε λίγη ώρα.

Συνίσταται η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας.

Απαιτείται η χρήση αντηλιακής προστασίας και η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο.