Νήματα PDO - COG

Πρόκειται για την εφαρμογή βιο-απορροφήσιμων νημάτων (ράμματα) σε πρόσωπο, λαιμό, διπλοσάγονο και σώμα και αποτελεί μία καινοτόμο και ασφαλή μέθοδο για την καταπολέμηση της χαλάρωσης χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Νήματα PDO - COG

Τι είναι τα νήματα;

Τα νήματα είναι 100% βιο-απορροφήσιμα από πολυπροπυλένιο. Τα νήματα PDO σχηματίζουν ένα ενισχυμένο εσωτερικό υποστηρικτικό πλέγμα που υποστηρίζει τους ιστούς με απολύτων ασφαλή τρόπο και ωθεί τον οργανισμό σε κολλαγονογένεση λόγω τραυματισμού και φλεγμονής. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα μονόκλωνα PDO (monofilament PDO) και τα πιο ισχυρά σπειροειδή (PDO screw).

Τα νήματα COG διαθέτουν άγκιστρα και προκαλούν ανόρθωση “lifting - effect” γαντζώνοντας τους ιστούς.

Νήματα σε πρόσωπο, λαιμό, διπλοσάγονο

Η βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου, η διόρθωση στην περιοχή του λαιμού και το διπλοσάγονο αποτελούσαν πρόκληση για το γιατρό που ασχολείται με την αισθητική δερματολογία. Τα νήματα δίνουν μία καινοτόμο λύση και επιτρέπουν στον γιατρό ορατό, εντυπωσιακό αποτέλεσμα με διάρκεια χρησιμοποιώντας ενισχυμένα νήματα πλέγματος μόνα ή σε συνδυασμό με νήματα COG.

Στη περίπτωση του διπλοσάγονου, όταν υπάρχει εναπόθεση λιπώδους ιστού θα πρέπει να προηγείται των νημάτων η εφαρμογή τοπικής λιποδιάλυσης με κλασσική μεσοθεραπεία ή με τη μέθοδο aqualyx.

Στην περίπτωση που χρησιμοποιούμε νήματα πλέγματος ο συνδυασμός με αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP) οδηγεί σε καλύτερο αποτέλεσμα.

Εφαρμογή νημάτων μπορεί να γίνει επίσης για ανόρθωση φρυδιών σε συνδυασμό ή όχι με έγχυση Botox.

Συνδυασμός νημάτων και άλλων θεραπειών

Τα νήματα συνδυάζονται εξαιρετικά με κλασσικές ενέσιμες θεραπείες όπως botox, εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, μεσοθεραπείες και PRP καθώς και με συμβατικές θεραπείες όπως χημικά peelings, δερματοαπόξεση, RF.

Η δερματολόγος μας μετά τη λήψη ιατρικού ιστορικού και λεπτομερή διαγνωστική εξέταση σας προτείνει το κατάλληλο θεραπευτικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αντενδείξεις νημάτων

Η εφαρμογή νημάτων αποτελεί μία ασφαλή μέθοδο χωρίς αντενδείξεις και αποφεύγεται στην περίπτωση λήψης αντιπηκτικών από τον ασθενή.

Διάρκεια θεραπείας νημάτων και αποτελέσματα

Η εφαρμογή διαρκεί από 30 λεπτά έως 1 ώρα ανάλογα με την περιοχή. Γίνεται με τη χρήση αναισθητικής κρέμας ή όχι και πάγου. Μετά την εφαρμογή ο ασθενής αντιλαμβάνεται μία διαφορά της τάξης 20-30% ενώ εάν χρησιμοποιηθούν νήματα COG η βελτίωση είναι μεγαλύτερη της τάξης του 50%. Τα τελικά αποτελέσματα φαίνονται στους 3 μήνες λόγω της κολλαγογένεσης. Στον 1 μήνα εκτιμούμε το αποτέλεσμα και μπορούμε να κάνουμε προσθήκη νημάτων. Το αποτέλεσμα έχει διάρκεια στο χρόνο καθώς προστίθεται μόνο η “νέα” χαλάρωση λόγω γήρανσης ή συνηθειών ζωής.

Προετοιμασία για την εφαρμογή νημάτων και οδηγίες μετά τη θεραπεία

  • Συνίσταται αποφυγή λήψης αλκοόλ και ασπιρίνης και των υπόλοιπων αντιπηκτικών 3 ημέρες πριν και 3 ημέρες μετά τη θεραπεία.

  • Δίδονται κάψουλες arnica τις προηγούμενες ημέρες για πρόληψη δημιουργίας εκχυμώσεων και οιδήματος.

  • Δίδεται κρέμα arnica μετά τη θεραπεία.

  • Αποφυγή σωματικής άσκησης για 1 εβδομάδα.

  • Αποφυγή λήψης αντιφλεγμονωδών χαπιών για 15 ημέρες.

  • Προτροπή για αυξημένη κατανάλωση νερού και πρωτεΐνης στη διατροφή.