Κυτταρίτιδα

Κυτταρίτιδα

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα, η γνωστή σε όλους όψη φλοιού πορτοκαλιού, οφείλεται στη συγκέντρωση υποδόριου λίπους εντός του ινώδους συνδετικού ιστού και εκδηλώνεται τοπικά με πτυχώσεις στο δέρμα. Τα λιποκύτταρα υπερδιογκώνονται, οι μεμβράνες τους παραμορφώνονται και προκαλούν τη διάταση των διαφραγμάτων του συνδετικού ιστού προσδίδοντας την όψη φλοιού πορτοκαλιού στους γλουτούς, την κοιλιά, τα χέρια, τους μηρούς και τους γοφούς.

Αδύνατες και εύσωμες, νεότερες και μεγαλύτερες, όλες οι γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με την κυτταρίτιδα, η οποία ωστόσο εμφανίζεται και σε άνδρες.

Αιτίες και βαθμίδες κυτταρίτιδας

Παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας είναι:

  • Κληρονομικότητα.

  • Κακή διατροφή και έλλειψη σωματικής άσκησης.

  • Αφυδάτωση.

  • Συνολικό σωματικό λίπος.

  • Λανθασμένες δίαιτες, αργός μεταβολισμός.

  • Ορμονικές αλλαγές.

Βαθμίδες κυτταρίτιδας

Στάδιο Ο: Κυτταρίτιδα μη ορατή ακόμα και σε άσκηση πίεσης στο δέρμα.

Στάδιο 1: Η όψη φλοιού πορτοκαλιού δεν είναι ορατή και εμφανίζεται μόνο κατά την πίεση του δέρματος.

Στάδιο 2: Κυτταρίτιδα ορατή σε όρθια θέση που εξαφανίζεται σε ύπτια θέση.

Στάδιο 3: Κυτταρίτιδα ορατή τόσο σε όρθια όσο και σε ύπτια στάση.

Θεραπείες για την κυτταρίτιδα

Στο ιατρείο μας διαθέτουμε όλες τις σύγχρονες μεθόδους για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Αυτές είναι οι ραδιοσυχνότητες, το Cavitation, η μεσοθεραπεία και τα νήματα.

Θεραπεία κυτταρίτιδας με RF ραδιοσυχνότητες με το σύστημα Cocoon Duotechnology

Οι ραδιοσυχνότητες αποτελούν μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες σύσφιξης με τη χρήση μονοπολικής και διπολικής ραδιοσυχνότητας, αυξάνοντας τη θερμοκρασία του χορίου, ώστε αυτή η στοχευμένη ενέργεια να βοηθήσει στην αναδιοργάνωση του κυτταρικού περιβάλλοντος και στην κολλαγονογένεση.

Είναι πολλές οι φορές που οι γυναίκες θεωοούν ότι έχουν κυτταρίτιδα ενώ το πραγματικό τους πρόβλημα είναι η επιδερμική χαλάρωση. Οι ραδιοσυχνότητες λειαίνουν και σφίγγουν την επιδερμίδα διορθώνοντας έμμεσα την κυτταρίτιδα.

Διάρκεια θεραπείας κυτταρίτιδας, αριθμός συνεδριών, αποτελέσματα, συνδυασμοί

Η συνεδρία διαρκεί από 30 λεπτά ως μία ώρα και χρειάζονται κατά μέσο όρο 6-8 συνεδρίες με μεσοδιαστήματα 15 ημερών. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη συνεδρία και εξελίσσονται με την πάροδο των συνεδριών ή σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους όπως μεσοθεραπείες ή νήματα. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τη θεραπεία με RF Cocoon Duotechnology εδώ.

Θεραπεία κυτταρίτιδας με Cavitation με το σύστημα Cocoon Duotechnology

Το Cavitation αποτελεί την πιο σύγχρονη, δραστική μη επεμβατική μέθοδο λιπογλυπτικής και αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας προκαλώντας ταυτόχρονα απώλεια τοπικού λίπους και εξάλειψη της όψης φλοιού πορτοκαλιού, βασιζόμενη στην τρισδιάστατη δράση της ενέργειας ιατρικών υπερήχων. Οι υπέρηχοι καταστρέφουν το παγιδευμένο στο δέμα λίπος, το οποίο στη συνέχεια αποβάλλεται μέσω της λέμφου. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το Cavitation Cocoon Duotechnology εδώ.

Θεραπεία κυτταρίτιδας με μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία σώματος για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας είναι η ενέσιμη τεχνική έγχυσης των κατάλληλων δραστικών ουσιών είτε με τη βοήθεια πολύ μικρών βελονών είτε με Dermapen.

Ποιες ουσίες χρησιμοποιούνται για τη μεσοθεραπεία της κυτταρίτιδας;

Η ιατρός μας Φέρρα Δήμητρα χρησιμοποιεί διάφορες ουσίες στη μεσοθεραπεία κυτταρίτιδας συνδυάζοντάς τες σε coctails που αποτελούν εξατομικευμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα ανάλογα με το κάθε περιστατικό.

Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται συχνότερα είναι οργανικό πιρύτιο, DMAE, καρνιτίνη, καφεΐνη, αγγινάρα, rutin melton κ.α.

Αριθμός συνεδριών και αποτελέσματα για θεραπεία κυτταρίτιδας με μεσοθεραπεία

Χρειάζονται 4-8 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 10-15 ημερών.

Τα αποτελέσματα φαίνονται από τη δεύτερη συνεδρία και διαρκούν στο χρόνο. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τη μεσοθεραπεία εδώ.

Θεραπεία κυτταρίτιδας με νήματα PDO - COG

Τα νήματα PDO δημιουργούν ένα υποστηρικτικό πλέγμα κάτω από την επιδερμίδα, τεντώνοντάς τη και συμβάλλουν σημαντικά στην εξαφάνιση της αντιαισθητικής εικόνας της όψης φλοιού προτοκαλιού.

Εφαρμόζονται στα γόνατα, στους προσαγωγούς, στους μηρούς και στους γλουτούς ως μονοθεραπεία ή σε συνδυασμό με τις άλλες θεραπευτικές μεθόδους. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τα νήματα εδώ.